Київ. 13 квітня. УНІАН. В Україні незабаром розпочне роботу представництво благодійного фонду всесвітньо відомого американського кінорежисера та сценариста Девіда ЛІНЧА, який пропагуватиме застосування новітніх технологій в освітніх програмах в нашій державі.

Про це сьогодні в агентстві УНІАН на ексклюзивній і єдиній в Україні прес-конференції на тему: “Як “спіймати велику рибу”? Сенсація від Девіда Лінча” повідомив сам засновник фонду Д.ЛІНЧ.

Передбачається, що головною метою роботи фонду стане пропагування в українських навчальних закладах трансцендентальної медитації, покликаної розвивати творчі здібності учнів та студентів і змінити їхнє ставлення до процесу здобуття знань загалом.

Відео дня

За словами Д.ЛІНЧА, сьогодні для дітей похід у школу “можна порівняти з пеклом” – для них це насилля над собою, а тому вони зіштовхуються з великою кількістю проблем. Проте якщо запропоновану ним техніку медитації передати до шкіл, то за рік, переконаний він, стануться тотальні зміни у свідомості учнів.

“Успішність підвищиться, насиллю буде покладено край, взаємовідносини і стан здоров’я покращаться, студенти й учні будуть щасливими. Розвинуться творчі здібності, діти зможуть повністю реалізувати свій потенціал”, - зауважив кінорежисер. Він повідомив, що у США вже близько 20 шкіл повністю перейшли на такі заняття.

Д.ЛІНЧ також презентував свою книгу “Спіймати велику рибу. Медитація, усвідомлення, творчість”, у якій уперше відкрив широкому загалу таємниці своєї творчої лабораторії та поділився власним досвідом, отриманим із практики медитації.

У книзі автор виклав пропозиції щодо того, як знайти нові яскраві ідеї та нестандартні рішення у творчості, бізнесі та житті, яким чином розширити свідомість і розкрити власний потенціал, знайти внутрішній спокій та отримувати задоволення від роботи і життя.

Д.ЛІНЧ наголосив, що у кожної людини є свідомість, але не в кожного вона виражена однаково, у кожного є розум, але не всі мають однакові розумові здібності. Проте будь-хто, переконаний він, може розширити власну свідомість та розум.

“У кожній людині є океан творчої енергії і натхнення, занурення у який дасть фізичне, емоційне і духовне перетворення. “Пізнай себе” – у цьому вислові полягає суть трансцендентальної медитації”, - сказав Д.ЛІНЧ.

*** Благодійний фонд Девіда Лінча був заснований у США у 2005 році і має представництва у 80 країнах. Фонд пропагує застосування новітніх технологій в освітніх і медичних програмах, фінансує розвиток нанотехнологій та проектів впровадження альтернативних джерел енергії. На даний час капітал фонду знаходиться в Нью-Йорку і становить близько 7 млн. дол. CША.

Д.ЛІНЧ – видатний представник американського незалежного кінематографу, кінорежисер і сценарист, автор відомих стрічок “Твін Пікс”, “Синій оксамит”, "Шосе в нікуди" тощо. Володар "Золотої пальмової гілки" (1990), отримав приз за режисуру Канського кінофестивалю (2001) і три номінації на премію "Оскар" за режисуру (1981, 1987, 2002).