Київ. 9 квітня. УНІАН. 21-23 серпня у Києві відбудуться змагання етапу Кубка світу з вейкбордингу’2009 “Ukrainian Wake Park World Series 2009”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив віце-президент Української федерації воднолижного спорту та вейкбордингу Юрій ЗОЗУЛЯ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, змагання проходитимуть на базі воднолижної канатної дороги вейк-парку «X-Traction» (парк Дружби народів). Організаторами змагань виступають Українська федерація воднолижного спорту та вейкбордингу, Всесвітня Асоціація вейкбордингу (World Wakeboard Association, WWA) за сприяння Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Відео дня

"Враховуючи високий статус міжнародних змагань та популярність вейкбордингу в світі, Міністерство України у справах сім`ї, молоді та спорту підтримує проведення в нашій країні етапу Кубка світу з цього виду спорту. Такі змагання мають усі шанси стати однією із найцікавіших, найбільш видовищних та захоплюючих спортивних подій 2009 року в Україні. Спільно з організатором змагань – Українською федерацією воднолижного спорту та вейкбордингу – ми прагнемо, щоб  прихильниками цього порівняно нового для нашої країни виду спорту стали якомога більше людей", – зазначив  заступник Міністра України у справах сім`ї, молоді та спорту Мирослав ДУТЧАК під час прес-конференції

Як зазначив Ю.ЗОЗУЛЯ, Україна отримала право на проведення Кубка світу в вейкбордингу вдруге. За його словами, міжнародні експерти та спортсмени високо оцінили організацію Українською федерацією воднолижного спорту третього етапу Кубка світу з вейкбордингу, що відбувся у 2008 р. Вони відзначили, що змагання були проведені на самому високому організаційному рівні і стали однією з надзвичайних подій за рівнем організації. Учасники змагань та офіційні представники Всесвітньої асоціації вейкбордингу (WWA) високо оцінили рівень технічного забезпечення змагань, а також розважальну програму, що супроводжувала захід. Виходячи з цього, WWA надала право Україні на проведення цьогоріч змагань одного з етапів Кубку світу. Загалом змагання Кубку проходитимуть в п’ять етапів, які проводитимуться у країнах Європи та Азії.

За словами Ю.ЗОЗУЛІ, після минулорічних змагань Київський екстрім-парк «X-Traction» отримав хорошу популярність у всьому світі серед вейкбордистів, тому зараз очікується, що в столицю України їх приїде значно більше, ніж торік.

“Вся Європа, всі спортсмени-райдери Європи, Азії, Америки прагнуть потрапити на ці змагання. Ми очікуємо цього року більше 25 країн, ми очікуємо в цьому році понад 100 учасників. Ми впевнені, що це буде дуже яскраве шоу. Ми до нього готові. Є всі необхідні для цього умови”, - зазначив Ю.ЗОЗУЛЯ.

"Федерації не з кожного виду спорту, визнаного тимчасово, мають змогу проводити міжнародні змагання в Україні. Приємно, що Всесвітня Асоціація вейкбордингу високо оцінила рівень проведення українською федерацією третього етапу минулорічного Кубка світу і довірила їй цьогорічні рейтингові світові змагання. Організаційну підтримку для їх проведення  також надає Міністерство", – проінформував заступник Міністра України у справах сім`ї, молоді та спорту М.ДУТЧАК.

У Києві змагання проводитимуться в 4-х категоріях: Junior (беруть участь діти до 16 років), Open Men (беруть участь усі бажаючі хлопчики, хлопці, чоловіки без обмежень за віком), Open Woman (беруть участь усі бажаючі дівчатка, дівчата та жінки без обмежень за віком), Wakeskate (беруть участь представники нового екстремального напрямку вейкбордингу).

В.ЗОЗУЛЯ також поінформував, що вейкбординг хоча і є дуже “молодим” видом спорту для України, водночас дуже перспективним, популярним і розвивається дуже швидкими темпами. Він висловив впевненість, що за кілька років мережа спеціальних для цього басейнів з канатними дорогами буде відкрита у ряді міст, зокрема, є вже відповідні проекти у Керчі, Харкові, Дніпропетровську.

На запитання, на які результати наших спортсменів можуть очікувати українські вболівальники на змаганнях цьогорічного Кубку, голова Федерації впевнено заявив, що серед дітей – це обов’язкове призове місце, а в категорії Open Men – місце в першій десятці кращих.