Київ. 8 квітня. УНІАН. Директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ вважає, що голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор БОНДАР самостійно прийняв рішення про вихід з партії “Єдиний центр” і на його позицію ніхто не впливав.

Про це експерт сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН, коментуючи повідомлення у ЗМІ про те, що В.БОНДАР припинив членство у партії нібито за наполяганням Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

На думку В.КАРАСЬОВА, В.БОНДАР “хоча і молодий губернатор, але він все ж самостійний політик”, тому навряд чи хтось керував його діями і рішення про вихід з партії він приймав самостійно.

Відео дня

Щодо того, чим викликаний такий крок одного з найактивніших членів “Єдиного центру”, то, вважає політолог, такі процеси свідчать про еволюцію вітчизняних політичних партій та їхню трансформацію з “персональних команд лідерів” в “організації з організаційною дисципліною, зі своєю ідеологією, внутрішньопартійною демократією тощо”.

Таким чином, вважає В.КАРАСЬОВ, припинення В.БОНДАРЕМ членства у цій партії є “проявом того, що “Єдиний центр” стає самостійною політичною партією – якщо є якісь інші думки, то політик має або піти, або його просто попросять”. Можливо, додав він, дніпропетровському губернатору було “некомфортно“ у “Єдиному центрі”, де сповідується жорстка партійна дисципліна, і він вирішив шукати більш прийнятну для себе політичну силу.

Експерт не виключив, що незабаром В.БОНДАР може поповнити лави “Народного Союзу Наша Україна”, що стане початком відродження цієї партії, особливо з огляду на перспективу можливих дочасних парламентських виборів. Водночас, імовірність створення нового політичного проекту за участю В.БОНДАРА політолог піддав сумніву.

За словами В.КАРАСЬОВА, новий проект потребуватиме “розкрутки”, отримання суспільного визнання, а “Наша Україна” вже має свою політичну нішу і лише потрібно “трохи підняти” її рейтинг.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 квітня, вітчизняні ЗМІ з посиланням на джерела у Секретаріаті Президента поширили інформацію про те, що В.БОНДАР вийшов з “Єдиного центру” нібито за наполяганням Президента В.ЮЩЕНКА. Непорозуміння з керівництвом “Єдиного центру” у В.БОНДАРЯ виникло наприкінці березня після публікації його інтерв’ю у журналі "Профіль", у якомуВ.БОНДАР висловився на користь необхідності створення нового політичного проекту, повідомили ЗМІ.

3 квітня В.БОНДАРЯ звільнили з посади заступника голови партії.

7 квітня він написав заяву про вихід з “Єдиного центру”.