Київ. 7 квітня. УНІАН. Комітет виборців України пропонує ухвалити спеціальний закон для проведення одночасних парламентських і президентських виборів.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління КВУ Олександр ЧЕРНЕНКО.

За його словами, КВУ вважає, що проведення одночасних виборів Президента разом з достроковими виборами народних депутатів могло б стати виходом з політичної кризи та якісно оновити український політикум.

Відео дня

Однак, на думку КВУ, проведення таких виборів можливе лише внаслідок консенсусу політичних сил, які представлені у парламенті, та лише за умови зміни виборчого законодавства.

О.ЧЕРНЕНКО наголосив, що за існуючого виборчого законодавства проведення одночасних парламентських і президентських виборів практично неможливе.

“Як вихід КВУ пропонує прийняття разового спеціального закону, який би регулював проведення таких виборів”, – сказав він.

За словами голови КВУ, цей закон повинен містити дві складові. З одного боку, там має бути “політична” частина, у якій ідеться про вибори народних депутатів за відкритими списками, а з іншого – виписана процедура проведення одночасних виборів.