Київ. 3 квітня. УНІАН. Компанія «Оболонь», один з найбільших виробників пива і безалкогольних напоїв, допускає можливість експорту солоду, виробленого на власній солодовні в Хмельницькій області.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор з якості ЗАТ «Оболонь» Валентина МИКУСЕВИЧ.

«Зараз ми виробляємо солод високої якості, і є пропозиції, щоб ми його експортували. Але поки що ми його виробляємо лише для себе. Це пов`язано з тим, що ми заготовили ячмінь тільки під власне виробництво. А в майбутньому ми заготовлюватимемо більше і його продаватимемо», – сказала В.МИКУСЕВИЧ.

Відео дня

За її словами, в експорті солоду зацікавлена Словенія, Німеччина, Росія, країни Балтії.

В.МИКУСЕВИЧ уточнила, що потужності компанії з виробництву солоду становлять близько 120 тис. тонн солоду на рік. При цьому, за словами В.МИКУСЕВИЧ, залежно від потреб компанії в солоді, «Оболонь» зможе експортувати близько 30 тис. тонн солоду.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2008 року «Оболонь» вивела солодовий завод в смт Чемерівці (Хмельницька обл.) на повну потужність. Загальна сума інвестицій становить близько 500 млн. грн.

Довідка УНІАН. ЗАТ «Оболонь» – національний виробник пива, слабкоалкогольних і безалкогольних напоїв і мінеральної води. До складу корпорації входять головний завод у Києві і 6 підприємств у регіонах України. Портфель брендів компанії включає пивні ТМ «Оболонь», «Магнат», «Hike premium», «Десант» і безалкогольний бренд «Живчик».

Продукція компанії експортується до 33 країн світу.