Київ. 3 квітня. УНІАН. У фракції БЮТ переконані, що до президентських виборів неможливо завершити конституційну реформу.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив народний депутат від БЮТ Валерій ПИСАРЕНКО.

За його словами, відповідний законопроект, запропонований Президентом Віктором ЮЩЕНКОМ, не отримає підтримку не тільки фракції БЮТ, але і всього складу Верховної Ради. «Конституція, запропонована Президентом, це тонни зайвого витраченого паперу», - сказав він.

Відео дня

В.ПИСАРЕНКО пояснив це тим, що ті зміни, які запропоновані главою держави, не вирішують проблему двовладдя та не роблять устрій України більш демократичним. «Президентом запропонована нова система управління країною – олігархічна на чолі з Президентом та з верхньою палатою – сенатом», - сказав він.

При цьому В.ПИСАРЕНКО додав, що таким чином глава держави пропонує створити не двопалатний парламент, а два парламенти в країні, один з яких буде «сидіти і мовчати».

Крім того, В.ПИСАРЕНКО назвав недостовірною заяву про те, що начебто планується скорочення депутатського корпусу. За його словами, одна палата складатиметься з 300 народних депутатів, а палата сенату - щонайменше з 85 сенаторів. «І саме цим щонайменше 85-ти особам буде надана вся повнота влади», - сказав він.

Відповідаючи на запитання УНІАН, наскільки є імовірним, що спеціальна комісія Верховної Ради по внесенню змін до Конституції розробить узгоджений проект закону про внесення змін до Конституції, В.ПИСАРЕНКО зауважив, що якщо у парламенті не буде готовності 300-ма голосами внести зміни до Конституції, то створення спецкомісії не дасть жодних результатів.