Пол Маккартні і Рінго Старр публічно підтримають ініціативу Фонду Девіда Лінча з навчання медитації одного мільйона молодих людей, що належать до групи ризику. Прес-конференція за їх участю пройде в Радіо-сіті Мюзик-холі в п`ятницю, 3 квітня, о 19:00. До них приєднається Девід Лінч, Расселл Сіммонс і ряд провідних медиків та педагогів.Прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі на сайті www.DavidLynchFoundation.org  Кошти на реалізацію ініціативи з навчання медитації будуть зібрані на добродійному концерті "Зміни починаються всередині", який відбудеться в суботу, 4 квітня, в Радіо-сіті Мюзик-холі. До Пола Маккартні приєднаються особливо важливі гості: Рінго Старр, Шеріл Кроу, Донован, Еді Веддер, Бен Харпер, Мобі, Пол Хорн, Бетті Лаветте, Майк Лав та Джим Джеймс.

Телеканал Фонду Девіда Лінча (www.DLF.TV.) вестиме ексклюзивну 45-хвилинну передконцертну трансляцію з місця проведення добродійного концерту “Зміни починаються всередині”, починаючи з 18:30 EDT (в Україні це 1:30 ночі 5 квітня). Передконцертна трансляція буде включати низку "живих" інтерв`ю Девіда Лінча, артистів, що виступатимуть на концерті, і почесних гостей, а також відео-репортажі про успіхи шкільних проектів Фонду Девіда Лінча, в яких застосовується Трансцендентальна медитація.

Ця трансляція не включатиме сам концерт у зв`язку з особливостями музичних видавничих прав.

Відео дня

Контакти з пресою:

Steve Yellin: 641-455-9999 / 641-470-1344 / syellin@mum.edu

Фонд Девіда Лінча було  засновано в липні 2005 року як некомерційну освітню організацію , що надає кошти молодим людям, які бажають навчитися медитації, зі всього світу.  З 2005 року Фонд Девіда Лінча надав гранти більш ніж 70 000 учнів, батьків і викладачів у США, Латинській Америці, на Близькому Сході та в Африці. Фонд також фінансує незалежні наукові дослідження з впливу техніки трансцендентальної медитації на стрес, здібність до навчання й поведінку..

• Трансцендентальна Медитація® - це проста розумова техніка, якій легко навчитися, яка приносить науково доведені корисні результати у всіх сферах життя: розвиток творчих здібностей і поліпшення академічної успішності; зменшення стресу та пов`язаних з ним розладів, таких як тривожність, депресія і СДУГ (синдром дефіциту уваги та гіперактивності); а також скорочення кількості випадків тимчасового усунення від занять і виключень зі школи.

 У даний час продовжуються або готові початися наукові дослідження з впливу Трансцендентальної медитації у наступних сферах:

– академічна успішність серед підлітків афро-американського походження

– біполярний афективний розлад серед молодих дорослих людей

– діабет та зловживання алкоголем серед молодого корінного населення Америки

– посттравматичний стресовий розлад серед ветеранів, що повернулися з Іраку

– рецидивізм серед неповнолітніх ув`язнених

• Фонд Девіда Лінча фінансує розповсюдження Трансцендентальної медитації через громадські центри навчання медитації,  позаурочні програми, пропоновані в лікарнях антистресові програми, клуби для хлопчиків та дівчаток, а також за допомогою шкільних програм "Час тиші" на запрошення шкіл.

• Техніку ТМ 50 років тому представив Махаріші Махеш Йогі. З тих пір їй навчилися більше шести мільйонів людей. ТМ не пов`язана з релігією, філософією і не вимагає зміни способу життя.