Київ. 31 березня. УНІАН. Громадський рух “Моя Україна” закликає владу і суспільство згуртуватися навколо розробки нової стратегії розвитку держави “Україна-2020”.

Про це йдеться у відкритому зверненні громадського руху “Моя Україна”, яке було оприлюднене сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: “Стратегічні вимоги до української влади”.

Як наголосила активіст руху Лариса ТАТАРІНЦЕВА, метою діяльності організації є згуртування громадян навколо національної стратегії “Україна-2020” і створення умов для стрімкого гармонійного розвитку українського суспільства.

Відео дня

“На відміну від десятків рухів, що створені в Україні за останні місяці, наш рух поки не має політичних цілей. Головне завдання руху сьогодні – донести до суспільства і політичних сил переконання в тому, що об’єднання українського суспільства для подолання кризи і подальшого стабільного розвитку можливе на базі національної стратегії розвитку країни “Україна-2020””, - зазначила Л.ТАТАРІНЦЕВА.

Відкрите звернення містить конкретні вимоги до української влади з терміном виконання до 1 липня 2009 року шляхом прийняття відповідних законів, постанов, указів.

Зокрема, активісти громадського руху вимагають створити постійно діючі громадські дорадчі органи при органах влади з питань стратегії і конкурентоспроможності й забезпечити можливість ефективного громадського контролю за розробкою і реалізації стратегії “Україна-2020”.

У разі невиконання вимог відкритого звернення владою деякі учасники руху планують перейти до політичних методів реформування і розвитку країни в інтересах українського народу. Зокрема, йдеться про створення нової чи приєднання до існуючої партії на базі розроблених основ стратегії і програми реформ, ініціація референдумів, установчих зборів та інших дозволених законом методів тиску на владу.