Київ. 31 березня. УНІАН. Переважна більшість громадян не вірить обіцянкам уряду щодо непідвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Національним інститутом стратегічних досліджень, які оприлюднив сьогодні його директор Юрій РУБАН на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, таку позицію висловили 73% респондентів.

Відео дня

Водночас опитування показало, що на фоні кризової економічної ситуації в країні ставлення громадян до політичних партій і політиків залишається великою мірою невизначеним.

"Дещо більшу визначеність демонструють традиційно Східний і Західний регіони країни, але і там лише третина респондентів засвідчила упевненість у намірі голосувати за певну політичну силу і певного політика", - зазначив Ю.РУБАН.

Разом з тим, згідно з даними опитування, третина респондентів на даний час не бачить "на політичному ринку" політичної сили, яка здатна щось змінити в країні.

Виходячи з цього, на переконання Ю.РУБАНА, дуже важливим є те, щоб українські політики самі запропонували суспільству модернізацію політичної системи.

Опитування проводилося 14-17 березня за квотною вибіркою серед населення від 18 років в усіх областях України, АР Крим та Києві. Опитано 2006 осіб, похибка вибірки становить 2,3%.