Київ. 30 березня. УНІАН. Підприємці виступають проти запровадження додаткового фіксованого пенсійного внеску.

Про це заявила народний депутат України від групи «За Україну!» Ксенія ЛЯПІНА сьогодні під час прес-конференції в УНІАН, коментуючи зареєстрований у парламенті законопроект №3521 від 25 березня ц.р., яким пропонується внести зміни до Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхуванні» (щодо збереження стабільності фінансування системи пенсійного забезпечення).

За словами К.ЛЯПІНОЇ, цим законопроектом влада змусить частину підприємців піти з ринків у тінь, а в такому разі вони перестануть платити податки. Крім того, за її прогнозами, близько 1 млн. чоловік втратять роботу і будуть змушені встати на облік як безробітні. «Ми можемо одержати банкрутство Фонду по страхуванню від безробіття, і все через те, що буде введено фіксований пенсійний внесок», – вважає народний депутат.

Відео дня

За словами голови громадського об`єднання «Союз підприємців Миколаївської і Херсонської областей» Олени ПРУДНИКОВОЇ, представники департаменту внутрішньої торгівлі і Міністерства економіки України їздять по регіонах і проводять збори для того, щоб підприємці підтримували законопроекти уряду. У той же час бізнес, за її словами, реструктуризується, в регіонах з`являється все більше нових об`єднань підприємців для відстоювання своїх прав.

У зв`язку з цим представники бізнесу звернулися до народних депутатів з проханням не приймати безглуздих рішень.

Довідка УНІАН. Проект закону №3521 від 25 березня 2009 р. «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійному страхування», внесений на розгляд Верховною Радою і розміщений на офіційному порталі парламенту. Автор законопроекту – перший віце-прем`єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ.

Зокрема, в законопроекті сказано: «Сума страхового внеску встановлюється фізособами-СПД самостійно для себе і членів своїх сімей, які беруть участь у здійсненні такими особами підприємницької діяльності і не знаходяться з ними в трудових відносинах. При цьому сума страхового внеску з урахуванням частини фіксованого чи єдиного податку, що перерахована до Пенсійного фонду України, має бути не меншою за мінімальний розмір страхового внеску за одну людину і не більше розміру страхового внеску, обчисленого від максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найнятих робітників, грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і керівного складу, оподатковуваного податком з доходу (прибуток), загального оподатковуваного податком доходу, з якого платяться страхові внески».