Київ. 26 березня. УНІАН. Експерти вважають намір мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО балотуватися на посаду Президента спробою перевірити свої сили перед парламентськими виборами.

Про це вони повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Політолог Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ сказав, що “участь у виборах Президента є технологією його (Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО – УНІАН) подальшого політичного виживання”. Разом з тим він зазначив, що Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ розгорнув свої представництва і штаби в багатьох регіонах України, і вони готові до участі у виборах.

Відео дня

У свою чергу, експерт Володимир ФЕСЕНКО нагадав, що, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, рейтинг мера Києва серйозно впав і становить близько 6%. Однак він підкреслив, що Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ акумулював на сьогодні надзвичайно великі кошти для участі у виборах, що свідчить про серйозність його намірів.

Також він зауважив, що на дострокових виборах до Тернопільської облради жодна з політичних сил не змогла нічого вдіяти, аби довести наявність ймовірних фальсифікацій, і це, на думку експерта, може слугувати стимулом для Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО спробувати використати ті технології, які ймовірно були задіяні на тернопільських виборах. В.ФЕСЕНКО додав, що за інформацією джерел з мерії “Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ мало бути “київським президентом”, і він хотів би стати як мінімум прем’єр-міністром”.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ заявив про свій намір балотуватися на посаду Президента. Водночас він зауважив, що його шанси виграти є «скромними». «Чи виграю я вибори - це залежить тільки від Господа Бога. Більше ні від кого», - сказав мер Києва.