Київ. 26 березня. УНІАН. Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО називає важливим фактом приєднання України до Міжнародного проекту соціального дослідження (ISSP), який об’єднує 45 країн світу.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції «Місце релігії в житті українського суспільства» під час якої відбулася презентація видання дослідження «Релігія та релігійність в Україні», повідомили УНІАН в прес-службі М.ТОМЕНКА. .

М.ТОМЕНКО зазначив, що доступ українських науковців до міжнародного щорічного порівняльного опитування населення – це можливість визначити місце України у світовому цивілізаційному контексті. За його словами, такі дослідження є дуже важливими і для визначення державної політики в сфері релігії. «По-перше, дане дослідження продемонструвало, що в Україні релігійно терпиме і толерантне суспільство», - сказав він. Другим важливим висновком М.ТОМЕНКО вважає те, що «абсолютна більшість респондентів переконані, що релігія повинна бути поза впливом політики та влади».

Відео дня

Заступник голови ВР висловив переконання, що і в наступному році Україна братиме участь у Міжнародному соціальному проекті.