Київ. 26 березня. УНІАН. Голова Шевченківської районної державної адміністрації столиці Віктор ПИЛИПИШИН вважає, що без переобрання київської влади у місті неможливо буде провести економічні реформи.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

В.ПИЛИПИШИН підкреслив, що необхідно терміново змінити київську владу, не чекаючи завершення строку її повноважень, тим більше, що Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ звернувся до Конституційного Суду України щодо продовження своїх повноважень ще на три роки.

Відео дня

Він уточнив, що подання було направлене ще місяць тому від імені Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО та Київради.

Водночас, В.ПИЛИПИШИН підкреслив, що, незалежно від рішення Конституційного Суду, в Києві необхідно провести дострокові вибори міського голови.

Він нагадав, що 19 березня Шевченківська райрада прийняла рішення про проведення референдуму щодо висловлення недовіри Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ та ініціювала збори депутатів усіх рівнів, які є киянами. На думку В.ПИЛИПИШИНА, збори депутатів усіх рівнів повинні ініціювати загальноміський референдум про висловлення недовіри діючому меру.

Разом із тим він погодився, що навіть у разі ухвалення такого рішення депутатами всіх рівнів київська влада під різними приводами може відмовити у його реєстрації.

“Проблема є, тому що це подання (до КС щодо повноважень мера – УНІАН) не тільки від Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, це й подання Київської міської ради, яка можливо не захоче втрачати владу, і їм можливо вдасться домовитись між собою”, - зауважив він.

Разом з тим В.ПИЛИПИШИН вважає, що, враховуючи ситуацію, яка склалася в Києві, та майбутні президентські вибори “врешті-решт з Печерських пагорбів наші політики зрозуміють, що не потрібно гратись з Києвом й дивитись за експериментами, які відбуваються в Києві”.

“Я сьогодні оцінюю ситуацію в Києві, як таку, що це експеримент. за яким наші політики намагаються спрогнозувати, як відбуватимуться президентські вибори”, - сказав він, висловивши сподівання, що референдум щодо недовіри Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ вдасться провести найближчим часом.

Аргументом на користь проведення дострокових виборів В.ПИЛИПИШИН назвав те, що на сьогодні переважна більшість киян негативно оцінює діяльність міської влади. Так, відповідно до досліджень, презентованих В.ПИЛИПИШИНИМ на прес-конференції, від 80% до 90% киян негативно оцінюють діяльність керівництва Києва в різних сферах.

Більше того, за даними дослідження, рівень довіри до Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО за останній рік суттєво зменшився. Якщо у квітні 2008 року меру довіряло 37% киян, то станом на лютий таких було лише 11%. Водночас не схвалюють дії мера на сьогодні 86% киян (у квітні 2008 було – 36%).

В.ПИЛИПИШИН наголосив, що на сьогодні Києву конче потрібні структурні перетворення, які неможливо втілити в життя без обрання нової влади.

В ході прес-конференції він виклав свій погляд на необхідні столиці економічні реформи, закликавши обговорювати їх.