Київ. 26 березня. УНІАН. Державна служба автомобільних доріг України («Укравтодор») планує цього року витратити до 200 млн. грн. на закупівлю дорожньої техніки. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова служби Вадим ГУРЖОС.

«На цей рік ми плануємо до 200 млн. грн. витратити на закупівлю техніки, але тільки тієї, яка необхідна для експлуатації автодоріг. Для будівництва й капітального ремонту на сьогодні техніки достатньо», - зазначив він. За його словами, для будівництва й капремонту техніки достатньо як у ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», так і у приватних підприємств, яких залучають до будівництва.

При цьому, за даними В.ГУРЖОСА, минулого року на закупівлю техніки з Держбюджету не було направлено ніяких коштів. «Було таке рішення, і я вважаю його помилковим, і цього року цю проблему буде виправлено», - зазначив голова відомства.

Відео дня

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів України розпорядженням від 20 серпня 2008 р. №1112-р призначив Вадима ГУРЖОСА головою "Укравтодору". До цього, з 23 січня 2008 р., він був заступником міністра транспорту та зв`язку України. З березня 2005 р. по серпень 2006 р. В.ГУРЖОС уже очолював "Укравтодор".

ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» створено постановою уряду в 2002 році для будівництва, ремонту та утримання автодоріг загального користування, засновником ВАТ у особі держави є Державна служба автомобільних доріг України ("Укравтодор").