Київ. 24 березня. УНІАН. Уряд найближчим часом підпише меморандум з хіміками, металургами і шахтарями щодо спільної співпраці для підтримки виробництва.

Про це повідомила голова парламентського комітету з регуляторної політики і підприємництва Наталія КОРОЛЕВСЬКА сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

За її словами, меморандум розробляється, зокрема, з метою не допустити з боку Росії демпінгу ринку коксівного вугілля. Н.КОРОЛЕВСЬКА зазначила, що російські конкуренти сьогодні намагаються захопити внутрішній український ринок і витіснити з нього українських шахтарів.

Відео дня

“Урядом прийнятий ряд заходів, на сьогодні готується до підписання меморандум держави, шахтарів, хіміків і металургів для нормалізації виробництва української продукції… Меморандум, я думаю, найближчими тижнями буде підписаний», - повідомила вона.

Крім того, Н.КОРОЛЕВСЬКА зазначила, що всі українські хімічні підприємства з березня перейшли на 5-денний робочий день і поступово відновлюють свої обсяги виробництва. Вона також назвала позитивним моментом ухвалення закону про підтримку хімічної галузі, де чітко прописаний механізм повернення податку на додану вартість, залучення інвестицій і пакет податкових пільг для галузі.

Разом із тим, Н.КОРОЛЕВСЬКА підкреслила, що на сьогодні необхідно утриматися від національного протекціонізму, зокрема, у вигляді 13-процентної надбавки на ввізне мито. За її словами, країни, де буде введений такий протекціонізм, у результат витіснятимуться зі світових ринків.

Як повідомляв УНІАН, уряд розглядає можливість продовження наприкінці березня Меморандуму між Кабінетом міністрів України і підприємствами гірничо-металургійного комплексу, який був підписаний 10 листопада 2008 року.