Київ, 20 березня. УНІАН. Вперше в історії розвитку в Україні високих технологій харківська IT-компанія Politsoft розробила програмне забезпечення для автоматизації роботи виборчого штабу.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор компанії Politsoft Вячеслав КЛАПЧУК.

«В умовах кризи на виборчі кампанії виділятиметься все менше коштів. Розроблена нами програма дозволяє не лише ставити завдання для співробітників виборчого штабу, контролювати їх виконання, аналізувати хід кампанії, але й контролювати цільове використання коштів», - сказав В.КЛАПЧУК.

Відео дня

За його словами, програмне забезпечення вже випробувано на регіональних виборах в одній із областей Росії, проте в Україні, зокрема, в Харківській області політичні партії поки не виявили цікавості до цієї розробки. «Ми не називаємо своїх клієнтів за умовами контракту. Цей програмний продукт використовувався на виборах губернатора в одному з російських регіонів, який за територією зіставний з однією з областей України», - додав він.

В.КЛАПЧУК повідомив, що зараз ведеться робота з отримання міжнародного патенту для можливості реалізації цього програмного забезпечення на американському ринку. «Наш продукт технологічно конкурентноздатний, як у Європі, так і в США. Але американський ринок є найбільш перспективним», - пояснив він.

«Наше програмне забезпечення – це універсальний і потужний інструмент, що дозволяє під час виборчої кампанії значно скоротити фінансові й людські ресурси. На жаль, Україна, яка є однією з провідних країн у галузі IT-розробок, істотно відстає у використанні цих технологій на внутрішньому ринку», - підкреслив В.КЛАПЧУК, зазначивши, що вартість програмного забезпечення з автоматизації виборчої кампанії становить близько 25 тис. дол.