Київ. 18 березня. УНІАН. Новостворене ветеранами спеціальних підрозділів силових структур громадське об’єднання з протидії анархії, корупції та замовних політичних акцій “Щит” сприятиме наведенню порядку в Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив активіст громадської організації Олександр ЄМЧУК.

“В умовах подальшого загострення економічної кризи спостерігаються намагання деструктивних елементів спровокувати в країні хаос та безвладдя. На вулицях столиці частішають різні платні політичні збіговиська, на яких кочують наймані маргінали та платні провокатори. Це ускладнює і так непросте життя мешканців Києва і може призвести до більш суттєвих проблем та негараздів”, - йдеться у зверненні організації “Щит”.

Відео дня

За словами активістів організації, вони категорично проти “депресивної та агресивної” політичної реклами, “брудних і безглуздих” наметів, платних мітингувальників та різних провокаторів.

“Ми не будемо стояти, опустивши руки, і дивитися на те, як забруднюють наше місто чи шкодять нормальній роботі будь-якої установи або створюють проблеми громадянам. Ми вийдемо на вулицю і самі наведемо порядок без зайвих розмов та церемоній”, - наголосив О.ЄМЧУК.

Говорячи про форми і методи наведення порядку, він зазначив, що активісти “Щита” нестимуть чергування на вулицях міст, зокрема, у столиці, як колись народні дружинники.

Водночас представники громадського об’єднання “Щит” наголошують, що не пов’язані з жодними політичними силами й діятимуть виключно в межах українського законодавства.