Київ. 16 березня. УНІАН. Організації роботодавців звернулися до прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО з проханням провести службове розслідування дій Міністерства праці та соціальної політики щодо проведення 10 березня засідань правління фондів соціального страхування.

Як повідомив під час прес-конференції в УНІАН перший віце-президент Всеукраїнської асоціації роботодавців Вячеслав БИКОВЕЦЬ, 10 березня ц.р. Мінпраці здійснило спробу змінити склад керівництва органів Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування на випадок безробіття й Фонду соціального страхування від тимчасової втрати працездатності. За його словами, 10 березня відбулися засідання правління цих фондів, на які не були запрошені представники 15 об`єднань роботодавців. Крім того, до складу представницької сторони роботодавців у правлінні фондів було введено єдину організацію – Федерацію роботодавців України на чолі з Юрієм БОЙКОМ.

«Згідно з інформацією, яку ми маємо в своєму розпорядженні, два засідання було скликано на вимогу органів державного нагляду у сфері страхування, тобто Міністерства праці та соціальної політики. Жоден із представників роботодавців не був запрошений на ці засідання, вони навіть не знали про ці засідання. Я про це засідання дізнався за 10 хвилин до його початку», - розповів В.БИКОВЕЦЬ.

Відео дня

Роботодавці також звернулися до Президента України й до Верховної Ради з вимогою розібратися в даному питанні. Проте, як зазначив В.БИКОВЕЦЬ, він не розраховує на оперативну та ефективну реакцію на ці звернення.

Причину таких дій Мінпраці віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій МІРОШНІЧЕНКО бачить у розбіжностях щодо законопроекту про систему збору та обліку єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове соціальне страхування. Зокрема, він зазначив, що Конфедерація й Мінпраці мають різні думки щодо даного проекту закону. «Це була одна з головних причин, чому відбулися такі дії (скликання правлінь фондів соцстрахування 10 березня – УНІАН)», - зазначив О.МІРОШНИЧЕНКО.

«Друге – те, що ми 25 лютого проводили засідання правління фонду, на якому не підтримали рішення про введення електронної звітності. Ми вважаємо, що не треба впроваджувати посередника між платником податків і фондом», - пояснив О.МІРОШНИЧЕНКО.

УНІАН звернувся до Мінпраці з проханням прокоментувати ситуацію, проте на даний момент агентство ще не отримало відповіді відомства.