Київ. 16 березня. УНІАН. Позичальники комерційних банків пропонують визнати сьогоднішню ситуацію в економіці України форс-мажором.

«Тобто, економічна криза – це форс-мажор для кредитів», - заявив голова громадської організації «За справедливість» Олександр МАШИР на прес-конференції в УНІАН у понеділок.

За його словами, про це йшлося на зустрічі представників громадських організацій, які представляють інтереси позичальників, із керівництвом Асоціації українських банків.

Відео дня

Крім того, пропонувалося провести аналіз та інвентаризацію зобов`язань клієнтів перед банками і банків перед клієнтами. У випадку, якщо є взаємні зобов`язання, то провести взаємозаліки.

О.МАШИР також заявив, що пропонується вивчити кредитний портфель банків і розподілити його за кредитами на споживчі цілі й кредитами на розвиток виробничої сфери, оскільки останні використовувалися для створення робочих місць і розвитку економіки.

«У мене є факти такого беззаконня, коли комерційні банки, надаючи кредити, просто інвестували наркоманію. Наша громадська організація має такі факти у Чернігівському регіоні. Ми надсилали відповідний лист до Національного банку України щодо цих фактів, внесли свої пропозиції», - сказав А.МАШИР, додавши, що реакції на ці звернення не було.

Як повідомляв УНАН, Позичальники комерційних банків 18 березня планують провести всеукраїнську акцію «Ми проти свавілля банків! За інтереси позичальників і вкладників». У Києві акція пройде біля будівлі Кабінету міністрів України, початок – у середу об 11.00.