Київ. 12 березня. УНІАН. У Києві завтра відбудеться акція з вимогою введення в країні прямого президентського правління.

Про це повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Всеукраїнської громадської організації «Господарі землі» Павло ФЕДОРОВ, голова правління цього об`єднання Олена ДОБРОВОЛЬСЬКА і голова правління Всеукраїнського громадянського руху «Антикризова ліга підприємців» Володимир ПОПОВ.

«Іншого шляху, як покласти відповідальність на людину, за яку ми стояли на Майдані, ми не бачимо», - сказала О.ДОБРОВОЛЬСЬКА.

Відео дня

У свою чергу П.ФЕДОРОВ мотивував необхідність введення прямого президентського правління тим, що зараз у країні встановилося безвладдя. «В нашій країні Конституція не працює. У нас – безвладдя. У нас країна – це як корабель, на якому не те що зламано кермо, капітана немає! Незрозуміло – до кого апелювати і з кого питати! Тому ми вимагаємо на час кризи оголосити казармове стан у владі», - пояснив він.

За його словами, акція почнеться завтра о 12.00 біля Верховної Ради, потім учасники акції пройдуть вулицею Грушевського до Кабінету міністрів, пізніше - вулицею Інститутською до будівлі Національного банку України.

Акція завершиться мітингом на вулиці Банковій перед будівлею Секретаріату Президента.

П.ФЕДОРОВ повідомив, що в акції планується участь до 5 тисяч осіб, зокрема з Донецької, Чернігівської, Черкаської, Івано-Франківської та Львівської областей.

П.ФЕДОРОВ вважає, що Верховна Рада повинна внести зміни до законодавства й переглянути конституційну реформу.

У свою чергу, В.ПОПОВ підкреслив, що організатори акції не підтримують ніяких політичних партій. «Ми підтримуємо свій народ», – заявив він.

За його словами, зараз влада повинна консолідувати свої зусилля на розробці антикризової програми з підтримки громадян, а також малого та середнього бізнесу, який є основою економіки країни.