Київ. 4 березня. УНІАН. ВО «Свобода» оскаржить в адміністративному суді постанову Верховної Ради про відміну дострокових виборів до Тернопільської обласної ради.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН лідер Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег ТЯГНИБОК.

За його словами, на даний час юристи об’єднання визначаються, до якого саме суду буде подано позов. “Що стосується рішення, у який суд ми будемо подавати позов, ми поки що залишимо це у таємниці. Ми оголосимо про це в той момент, коли будуть подані документи”, - сказав він.

Відео дня

Як зауважив О.ТЯГНИБОК, це пов’язано з побоюваннями, що як тільки буде відомо, до якого конкретно суду подано позов, “моментально будуть задіяні антизаконні механізми впливу на суд”. “Враховуючи, що сьогодні суди є абсолютно приватизованими, це може завершитися програшем нашої справи”, - додав він.

За словами О.ТЯГНИБОКА, позбавлення Тернополя права голосу є порушенням Конституції України, обмеженням громадських прав та свобод громадян України та узурпацією влади антиукраїнськими силами.

“Панічне скасування виборів за десять днів до їх проведення вказує на страх ТИМОШЕНКО отримати оцінку своєї трирічної діяльності у регіоні. На цих виборах ВО “Свобода” за всіма соціологічними даними мало б отримати перемогу, що розвінчало б нав’язаний олігархічними “мегаблоками” міф про “непрохідність” українських націоналістів до влади”, - заявив О.ТЯГНИБОК.

Він вважає, що підтримка тернополянами національної політичної сили продемонструвала б тенденцію до зміни симпатій виборців у цілій Україні, неминучого сходження з політичної арени олігархічних “мегаблоків” і прихід до влади ідеологічних сил.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня 250 народних депутатів проголосували за ухвалення постанови “Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України “Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради”. Постанова набуває чинності з дня її ухвалення.

Вибори мали відбутися 15 березня.