Київ. 27 лютого. УНІАН. Адвокати керівника товариства «Глобальна система тренінгів» Роберта ФЛЕТЧЕРА вважають, що їхній підзахисний зможе вирішити спірні фінансові питання учасників своїх лекцій лише перебуваючи на підписці про невиїзд, а не за гратами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це адвокати Артем і Віктор СЕРЕДИ заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Лише звільнивши його (Р.ФЛЕТЧЕРА) на підписку про невиїзд, він зможе відзвітувати перед своїми колегами, розповісти, як бачить вихід із ситуації і вжити заходи для вирішення ситуації, що склалася. Вирішення цього питання можливе лише за участю мого підзахисного особисто", - сказав В.СЕРЕДА.

Відео дня

Він також висловив переконання, що Р.ФЛЕТЧЕР не є соціально небезпечною особою. До того ж, понад сто учасників його тренінгів, у тому числі Сумська обласна громадська організація "Ініціативний форум Сумщини", готові поручитися за Р.ФЛЕТЧЕРА, що він з’являтиметься на допити і не переховуватиметься від слідства.

У свою чергу А.СЕРЕДА додав, що зміна міри запобіжного заходу можлива за новими обставинами, зокрема, через погіршення стану здоров’я Р.ФЛЕТЧЕРА. "За останніми даними, у нього є проблеми з серцем, і стан здоров’я з кожним днем погіршується", - сказав адвокат, пояснивши: "оскільки Р.ФЛЕТЧЕР не терпить запаху тютюну, а в СІЗО багато людей палить, це - негативно впливає на його стан здоров’я".

За словами А.СЕРЕДИ, звернення його підзахисного з проханням дати можливість лікарю провести огляд керівництвом СІЗО ігноруються.

Крім того, як стверджує адвокат, "в протоколах допитів зазначається не та інформація, яку він (Р.ФЛЕТЧЕР) надає, перекручуються його слова, досі Р.ФЛЕТЧЕР не отримав копію рішення про взяття під варту, в тому числі - з апеляційного, а офіційні документи, які він пише до правозахисних організацій, губляться або не відправляються канцелярією СІЗО".

Виходячи з викладеного, А.СЕРЕДА зауважив: "Я бачу особисто, що вся діяльність правоохороних органів спрямована не на встановлення істини (у справі), а на те, щоб доказати його провину".

Як повідомляв УНІАН, організатор тренінгів «Секрети мільйонерів» Р.ФЛЕТЧЕР був затриманий 22 листопада 2008 року.

За даними МВС, Р.ФЛЕТЧЕР ошукав українських громадян щонайменше на 500 млн. грн.

У ході тренінгів Р.ФЛЕТЧЕР видавав себе за успішного мільйонера, розповідав про різноманітні інвестиційні проекти, за рахунок яких можливо збагатитись, і роз`яснював, що чим більше коштів буде інвестовано - тим більший прибуток буде отриманий. Під час проведення тренінгів зі слухачами укладались договори позики та спільної діяльності під обіцянку виплати від 20% до 300% річних і отримувались кошти.