Київ. 27 лютого. УНІАН. Організатори всеукраїнської акції “Дістали” створюють народний рух “Третя республіка”

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова оргкомітету зі створення народного руху “Третя республіка”, лідер руху Андрій РЕВТОВ.

“У регіонах почали самоорганізовуватися люди, яких все дістало у цій країні: таке життя, уряд, влада на всіх рівнях. Це стало поштовхом організації народного руху “Третя республіка”. Ми сподіваємося сформувати громадсько-політичний рух, який охопить всі регіони України. Вже приєдналися представники 17 регіонів”, - зазначив А.РЕВТОВ.

Відео дня

За словами керівництва руху, “Третя республіка” відображає інтереси переважно представників середнього класу.

“Наша електоральна опора - малий бізнес, середній клас, багатомільйонна група населення, яка особливо страждає за нинішніх умов”, - наголосив координатор руху “Третя Республіка” в Дніпропетровській області Віктор ЖИХ.

Учасники прес-конференції заявили, що проблема української влади полягає не у політичній чи економічній кризі, а насамперед у кризі моралі.

“Назва “Третя республіка” відображає те, що хочуть зробити. У нас існувало дві республіки. Одна злилася з Радянським Союзом на початку 20-го століття, а друга, в якій ми живемо зараз, призвела до повного краху всієї системи держави як такої, - зазначив А.РЕВТОВ. - Ми повинні створити нову країну з новою Конституцією, з новими відносинами гілок влади, з новим “моральним кодексом”, новими економічними перспективами. Наша мета як народного руху - переформатування цієї країни”.

А.РЕВТОВ також оголосив про створення політичної партії в майбутньому на базі народного руху.

Установчий з`їзд НР “Третя республіка” і перша програмно-ідеологічна конференція відбудеться 28 лютого в Будинку вчителя.