Київ. 27 лютого. УНІАН. У коливаннях курсу гривні цього тижня були тільки політичні причини. Таку думку висловив народний депутат України Василь ГРИЦАК (фракція Партії регіонів) сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

«У понеділок курс гривні в обмінниках був 8,80-9,20 грн. – це прийом, і купівля - до 9,80 грн., сьогодні він уже нижчий – 8,20 грн. купівля. Якщо проаналізувати коливання курсу з понеділка до п`ятниці, то бачимо, що Національний банк не контролює ситуацію з банками з утримання курсу. Так не може бути. Немає жодних обґрунтувань, щоб курс так коливався протягом кількох днів. У цьому є політичний складник - це все робиться усвідомлено», - зазначив В.ГРИЦАК.

«Думаю, що після заяви прем`єр-міністра (Юлії ТИМОШЕНКО – УНІАН) і КРАВЧУКА (Леонід КРАВЧУК - перший Президент України - УНІАН) деякі урядовці з Нацбанку зрозуміли, що так ситуація розвиватися не може, тому на сьогодні курс гривні знизився», - вважає депутат.

Відео дня

Як повідомляли, у понеділок, 23 лютого, середній курс купівлі/продажу готівкового долара в українських банках становив 8,70/9,18 грн. Сьогодні, 27 лютого, - 8,04/8,65 грн. за 1 долар.