Що означає оголошення аукціону? Чи означає він продаж бізнесу «Боржомі»? – Відповідь «НІ!»

Тбілісі, 23 лютого 2009 р. – Оголошений аукціон стосується права на видобуток та розлив мінеральної води протягом обмеженого періоду часу та в оговорених кількостях. Виробничими потужностями з розливу мінеральної води «Боржомі» володіє та керує приватна компанія  Georgian Glass and Mineral Waters Co, яка не підлягає продажу.

У зв’язку з цим ми хотіли б підкреслити, що аукціон, який був оголошений урядом Грузії, не передбачає зміну власності виробничих потужностей «Боржомі», а стосується виключно ліцензії на видобуток водних ресурсів.

Відео дня

GG&MW виграла тендер на цю ліцензію строком на 10 років у 1997 р. й у березні 2007 р. належним чином подала заяву на подовження ліцензії шляхом аукціону. Зараз цей аукціон було оголошено із затримкою на 2 роки.

Протягом останніх 12 років ми інвестували десятки мільйонів доларів у створення й розвиток бізнес-інфраструктури «Боржомі», що включає розвідку водних ресурсів, свердловини, трубопроводи, заводи, обладнання, склади, брендінг, торгові марки, торговельні та дистрибуторські мережі. GG&MW володіє всіма активами, які стосуються виробництва мінеральної води «Боржомі». Ці активи залишатимуться у нашій власності й після аукціону незалежно від його результатів. Компанія не продаватиме жоден зі своїх активів у Грузії, а акціонери компанії не продаватимуть своїх акцій.

Ми, безумовно, поважаємо право уряду Грузії на оголошення аукціону, однак хочемо прояснити, що об`єктом аукціону виступає не весь бізнес «Боржомі», а лише право на видобуток води. Існує значна різниця між правами на видобуток води та повноцінним бізнесом «Боржомі». Для створення необхідної інфраструктури будь-якій іншій компанії знадобилося б кілька років й десятки мільйонів доларів інвестицій.

Водночас, ми маємо відзначити, що умови аукціону покладають на переможця цілий ряд технічних, гідро-геологічних  та екологічних вимог, виконання яких є неможливим без інфраструктури, яка знаходиться у власності GG&MW. Це означає, що зобов’язання, які аукціон покладає на переможця, технічно не в змозі виконати ніхто, окрім GG&MW. Іншими словами, якщо яка-небудь третя сторона виграла б аукціон, вона б негайно опинилася у стані порушення своїх зобов`язань щодо умов аукціону.

***

За додатковою інформацією, будь-ласка, звертайтесь до прес-служби компанії GG&MW в Україні.

Контактна особа: Галина Алейкіна

galina.aleykina@twg.com.ua

+38 067 466 87 37