Київ. 25 лютого. УНІАН. Перший президент України Леонід КРАВЧУК заперечує причетність Блоку Юлії Тимошенко до його звернення на адресу глави держави Віктора ЮЩЕНКА із закликом добровільно піти у відставку.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції в УНІАН Л.КРАВЧУК нагадав, що з 2005 року він завжди офіційно підтримував Партію регіонів та її лідера Віктора ЯНУКОВИЧА.

“Жодної підтримки мною Юлії ТИМОШЕНКО чи Віктора ЮЩЕНКА не було, а в деталях – таких, як НАТО, я був на боці В.ЮЩЕНКО”, - зауважив Л.КРАВЧУК.

Відео дня

“Скажіть, будь ласка, чому раптом штаб Ю.ТИМОШЕНКО так закохався в Леоніда Макаровича КРАВЧУКА? Я вам скажу, що мені ніяких штабів не потрібно. Коли я працював завідуючим відділу ідеології в ЦК (КПРС – УНІАН), я писав людям, а не мені писали”, - наголосив він, додавши, що йому не потрібні спічрайтери, якими оточили себе всі його наступники на посаді Президента.

Також він заперечив, що міг стати “інструментом в руках деяких політичних сил”. За словами Л.КРАВЧУКА, його звернення до В.ЮЩЕНКА записувалося в його прес-центрі, а на телеканали його направляв прес-секретар політика. Водночас Л.КРАВЧУК відмовився відповідати на запитання, які стосувались того, хто оплатив трансляцію його звернення на українських загальнонаціональних каналах. “Ті платили, кому хотілось заплатити”, - відповів Л.КРАВЧУК на чергове подібне запитання.

Як повідомлялося, сьогодні лідер “Єдиного Центру” Ігор КРІЛЬ висловив переконання, що заява Л.КРАВЧУКА щодо відставки В.ЮЩЕНКА була підготовлена в штабі БЮТ, з подібною думкою виступили й деякі інші політики та політологи.