Київ. 24 лютого. УНІАН. Міністр юстиції Микола ОНІЩУК звернув увагу виконуючого обов`язки голови Національного банку Анатолія ШАПОВАЛОВА на необхідність контролю банків, які співпрацюють із колекторами.

Як повідомив М.ОНІЩУК сьогодні під час прес-конференції в УНІАН, зараз активізувалася діяльність колекторних компаній у зв`язку з неповерненнями кредитів. «Ця практика (діяльності колекторних компаній – УНІАН) все більше поширюється, незважаючи на те, що тут має місце порушення законів України. Зокрема, законів, що регулюють збереження банківської таємниці», - підкреслив він.

«Оскільки банки мають право видавати кредити, то вони володіють можливістю мати доступ до конфіденційної інформації позичальників, зокрема про майно. Банківська таємниця може бути розкрита тільки за згодою клієнта банку. Тому, коли посередники отримують доступ до інформації, що стосується клієнта банку, це може розглядатися як порушення банківської таємниці, зокрема, й порушення норм закону», - зазначив міністр юстиції.

Відео дня