24 лютого 2009 року в УНІАН відбулась прес-конференція Загальноукраїнського трудового руху «Солідарність» («ЗТРС») - громадської структури, яка об`єднує всі верстви населення України навколо ідеї порятунку кожного, через спасіння країни. «ЗТРС» насамперед соціальний проект, який не тільки показує низький рівень життя народу в Україні, як наслідок антинародної політики псевдо-еліти, але і вказує вірний шлях подолання політичної і економічної кризи в країні.

«ЗТРС» ініціює загальноукраїнський громадський рух проти існуючої системи влади. Всім дійсно  ясно, що треба міняти не політиків, а треба міняти формат відносин між державою та суспільством. Тому,  «ЗТРС» направив до Верховної Ради України , Президенту України та Кабінету Міністрів України, відкритий лист-звернення, в якому в було запропоновано негайно: внести до Конституції України зміни, які б скасували  політреформу 2004 року і дали можливість розпочати судову реформу: суддів має обирати й відкликати народ, судова гілка влади повинна стати незалежною; створити таку виборчу систему, за якою депутатів обирали б безпосередньо на  виборчих округах; запровадити прозору, нескладну і доступну виборцям процедуру відкликання депутатів усіх рівнів; негайно провести децентралізацію бюджетної системи України на основі раціонального бюджетного розподілу,  виходячи з міжбюджетного балансу у співвідношенні 70/30 на користь громад; прийняти державну програму «Повернення на батьківщину українських трудових мігрантів».

У випадку, якщо влада не підтримає запропонованих законних ініціатив, то Загальноукраїнський  трудовий рух «Солідарність» залишає за собою право, в межах норм діючого законодавства і Конституції України, виступити з пропозицію про оголошення загальноукраїнського референдуму з вищезазначених питань, які  є  першочерговими  заходами для подальшого реформування  і розвитку  держави.

Відео дня

Загальноукраїнський  трудовий рух «Солідарність» провів  попереджувальну акцію: «Маніфестація народного гніву», в якій прийняли участь селяни, шахтарі, громадські організації, профспілки, мешканці Києва та області, представники областей України, та АР Крим. Основний лозунг маніфестації: “Влада – народу. Гроші – громадам. Земля – селянам.”

Маніфестанти пройшли  по маршруту: Верховна Рада України, Верховний Суд України, Секретаріат Президента України і вручили представникам влади резолюцію, в якій відображено  обурення громадян за стан у державі та  протест профспілок, що до  проекту Кодексу законів про працю в Україні.             

Загальноукраїнський трудовий рух «Солідарність» запрошує всіх до відвертої дискусії на тему: “Хто ж все-таки винен у державному безладі і хто буде нести за це відповідальність?”. 

Настав час розплати! Існуюча політична система України – є загроза для держави і народу. Народ повинен взяти відповідальність за майбутнє України на себе!

Правління Загальноукраїнського трудового  руху  «Солідарність»,            м.8-050-657-74-18