Київ. 24 лютого. УНІАН. Сьогодні доцільно заборонити рефінансування працюючих в Україні дочірніх структур іноземних банків.

Таку думку на прес-конференції в УНІАН висловив екс-міністр економіки, екс-голова Державної комісії з регулювання ринку фінансових послуг Віктор СУСЛОВ.

Він вважає, що дочірні банки мають одержувати фінансову підтримку безпосередньо від материнських структур, а не від Нацбанку.

Відео дня

«Хай дочірні банки ведуть переговори зі своїми материнськими структурами, одержують від них кредити. Вони не повинні одержувати рефінансування Національного банку, вони повинні одержувати підтримку із заходу», - сказав В.СУСЛОВ.

Він також зазначив, що на користь іноземних структур, які кредитували підприємства України, переглянути умови кредитування: зокрема, знизити ставки за кредитами, а також розглянути можливість розстрочення.

«Треба інтенсифікувати переговори із західними комерційними структурами. Ті, хто давав кредити нашому комерційному сектору, мають зрозуміти, що або ці кредити до них не повернуться, або вони мають пролонгувати ці кредити, переглянути умови, знизити ставки», - підкреслив експерт.

[ назад ]