Київ. 19 лютого. УНІАН. Партія малого та середнього бізнесу готує звернення до Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) з приводу незаконних дій українських банків.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив лідер партії Ярослав МІСЯЦЬ.

За його словами, звернення буде написано, зокрема, за наслідками звернення громадян на «гарячу лінію», створену партією на початку лютого ц.р. За даними Я.МІСЯЦЯ, за час роботи лінії надійшло понад 2 тис. звернень від людей, які постраждали від дій банків.

Відео дня

«Готуємо звернення до РНБО, до уряду, і 23 числа на РНБО, де зберуться всі наші поважані прем`єр-міністр, Президент, голова Верховної Ради, кожен отримає (звернення – УНІАН), щоб вони не ховалися і не вдавали, що все добре. Щоб вони знали, що на совісті влади життя людей», - сказав він.

Як зазначив Я.МІСЯЦЬ, «держава захищає тільки великий бізнес, а прості люди повинні залишатися з бідою сам на сам, іти на злочини або прощатися з життям».

Зокрема, за його даними, за останні два місяці в Україні на 50% зросла кількість самогубств через злочинну діяльність банків щодо підвищення ставок за кредитами, вимог повернути кредити, складнощів з видачею депозитів тощо. Водночас на 40% погіршалася криміногенна ситуація в країні. На думку Я.МІСЯЦЯ, це пов`язано з психологічною атакою, яку здійснюють банки та колекторні компанії. За його даними, проти банків і колекторів порушено понад 3 тис. кримінальних справ через незаконну діяльність. «Слабші громадяни накладають на себе руки, сильніші йдуть на злочини», - вважає лідер партії.

Я.МІСЯЦЬ зазначив, що посилила ситуацію заява Мінюсту, згідно з якою «банки можуть забирати майно без суду та слідства».