Київ. 16 лютого. УНІАН. Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Київраді закликає мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО добровільно скласти свої повноваження.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова фракції БЮТ у Київраді Олександр ЗІНЧЕНКО.

За його словами, кияни не повинні чекати ще протягом цілого року до наступних виборів.

Відео дня

“Ми закликаємо Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО добровільно написати заяву про відставку через неспроможність виконувати свої обов’язки”, – заявив О.ЗІНЧЕНКО.

Він зазначив, що сьогодні все більше депутатів Київради виступають проти політики чинного мера, проти його рішень починають голосувати ті, хто раніше цього не робив.

За словами О.ЗІНЧЕНКА, у разі, якщо більшість, яка виступає проти Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, буде з кожним голосуванням підтверджувати своє існування, то поступово можна буде підійти до розгляду кадрових питань. На прохання журналістів О.ЗІНЧЕНКО уточнив, що у разі утворення стійкої більшості вона розгляне питання відсторонення від ведення засідань секретаря Київради Олеся ДОВГОГО.

Як повідомлялося, раніше в інтерв’ю УНІАН О.ДОВГИЙ заявив, що “спроба” відсторонити його від головування на останньому засіданні сесії Київради відбувалась “шляхом підробки документів”.

“Це була незаконна спроба заволодіти президією шляхом підробки документів та фальсифікації... КЛИЧКО продемонстрував документ з 61 підписом, але там двічі стояв підпис депутата КАРПУНЦОВА. Отже, 61 підпису немає ”, - заявив О.ДОВГИЙ.