Київ. 16 лютого. УНІАН. Київська міська організація партії “Єдиний Центр” виступає проти запровадження платних медичних послуг у столиці.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила голова київського “Єдиного Центру” Вікторія ЛІСНИЧА.

Відео дня

Вона заявила, що сьогодні через дії чинної міської влади київські медики опинились у надзвичайно скрутному становищі.

Як сказала В.ЛІСНИЧА, незважаючи на те, що зарплата працівників медичних закладів і так є мізерною, мер Києва Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ ще й своїм рішенням безпідставно скасував надбавки до їхньої зарплати.

Лідер київського “Єдиного Центру” також звинуватила Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО у тому, що він примушує головних лікарів медичних закладів столиці підписувати контракти на “кабальних” для них умовах.

При цьому В.ЛІСНИЧА закликала медиків у жодному разі не підписувати такі документи а навпаки - протестувати проти подібних дій київської влади.

В.ЛІСНИЧА виступила кардинально проти запровадження плати за медичні послуги у Києві. “В умовах кризи – це геноцид народу”, – заявила вона.

За словами В.ЛІСНИЧОЇ, за процедурою, у разі ухвалення міською владою такого рішення його має затвердити управління юстиції. “Я закликаю управління юстиції не порушувати закон і не підписувати таке рішення”, – сказала лідер київської організації “Єдиного Центру”.

Як повідомляв УНІАН, останнім часом влада Києва висунула ряд ініціатив, що викликали великий резонанс. Зокрема, йдеться про рішення КМДА запровадити плату за медичні послуги в столиці, за відвідування кладовищ, за «додаткові послуги» ЖЕКів тощо.

Незважаючи на припис прокуратури щодо незаконності запровадження КМДА плати за медпослуги, 3 лютого перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена КІЛЬЧИЦЬКА повідомила, що офіційна плата за медичні послуги у лікувальних установах Києва може бути впроваджена з 1 березня.

10 лютого керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Роман ЖУКОВСЬКИЙ заявив, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО відразу скасує рішення щодо запровадження платних послуг у сфері медицини, якщо воно буде ухвалено.

«Якщо будуть з’являтись випадки намагання стягнути плату з населення - це є злочином і необхідно звертатись до правоохоронних органів», - сказав Р.ЖУКОВСЬКИЙ.