Київ. 13 лютого. УНІАН. Три чверті громадян України через кризу вже обмежили витрати на харчування.

Про це свідчать результати опитування, проведеного українською дослідницькою компанією GfK на замовлення Національного інституту стратегічних досліджень. Результати дослідження представив на прес-конференції в УНІАН директор інституту Юрій РУБАН.

На запитання, “ чи довелося вам чи вашій сім’ї обмежити витрати на харчування в результаті економічної кризи? ”, 63% опитаних відповіли “ так ”, 19% - “ ні ”, 12% - “ скоріше так ”, 6% - “ скоріше ні ”.

Відео дня

Крім того, 47% респондентів вказали, що у січні їм затримували виплатами з держбюджету зарплат, пенсій, стипендій чи інших соцвиплат.

Загострення кризи протягом останнього місяця відчули 90% опитаних.

Також 67% опитаних не вірять, що тарифи на комунальні послуги для населення у 2009 році не будуть підвищуватися, 13% - “ скоріше ні ”, 8% - вірять, 7% відповіли “ скоріше так ”.

Крім того, за даними опитування, 24% українців вважають, що уряд Юлії ТИМОШЕНКО може подолати економічну кризу найближчим часом.

Так, на запитання, “ чи здатен уряд ТИМОШЕНКО подолати економічну кризу протягом найближчого часу? ”, 15% опитаних відповіли “ так ”, 9% - “ скоріше так ”.

Більшість опитаних - 63% - вважають, що уряд Ю.ТИМОШЕНКО не здатний подолати економічну кризу протягом найближчого часу, 17% - “ скоріше ні ”, 46% - “ ні ”.

52% респондентів не погодилися, що уряд Ю.ТИМОШЕНКО робить все можливе для подолання кризи в Україні.

Крім того, 62% опитаних не вірять, що уряд Ю.ТИМОШЕНКО забезпечить вчасну і повну виплату з державного бюджету зарплат, пенсій, стипендій та соціальних виплат.

Опитування проведено методом телефонного інтерв’ю. Всього опитано 600 респондентів Максимальна можлива похибка становить 4%. Опитування проведене 10-12 лютого.