15 лютого – в Міжнародний день онкохворої дитини – на Майдані Незалежності відбудеться Всеукраїнська свічкова акція “Я МАЮ НАДІЮ”. Основна мета акції - привернути увагу громадськості до проблем дитячої захворюваності на рак.

Рівно о 17.00 годині в Києві, Львові, Дніпропетровську, Харкові, Сімферополі, Миколаєві, Луганську, Івано-Франківську та ін. містах України учасники акції викладуть фразу із запалених свічок “НАДІЯ Є”.

Адже Міжнародний день дітей, хворих на рак – це не день відчаю, а свято перемоги малюків та дорослих, лікарів, родичів пацієнтів і всіх, хто не байдужий до чужого горя, над страшним недугом – злоякісними пухлинами дитячого віку.

Відео дня

Напередодні, в п’ятницю 13 лютого, в приміщенні Молодого Театру, в рамках акції пройде відкриття виставки художніх робіт пацієнтів київських дитячих онкогематологічних відділень. Кожен відвідувач виставки зможе зустрітися з дивовижною і багатогранною творчістю онкохворих дітей та їх батьків, у яких в процесі тривалої боротьби з хворобою розкриваються неабиякі таланти.

За даними Мінохоронздоров`я, в Україні щорічно реєструється близько 1000 нових випадків пухлин і лейкозу у дітей у віці до 14 років, це 10-12 хворих на 100 тисяч дитячого населення.

Боротьба з онкологічними захворюваннями – це складна соціальна проблема, проте, як підтверджує медицина, вплинути на зменшення захворюваності і смертності від раку можна. Дитячий рак – не смертний вирок, а виліковна в сучасних умовах хвороба. Досвід європейських країн доводить, що 75-80% дітей з діагнозами злоякісних пухлин і лейкозів мають шанси знову бути здоровими.

План подій:

13 лютого 2009 р.

11.00 – прес-конференція за участі лікарів та представників благодійних організацій, волонтерських груп, які працюють з онкохворими дітьми в Україні («Молодий театр», м.Київ, вул. Прорізна,17)

11.30 – відкриття виставки художніх робіт пацієнтів київських дитячих онкогематологічних відділень («Молодий театр», м.Київ, вул. Прорізна,17)

15 лютого 2009 р.

17.00 – Всеукраїнська свічкова акція “Я МАЮ НАДІЮ” (м.Київ, Майдан Незалежності)

Організатори:

Українська Відкрита Асоціаця організацій, груп та осіб, які працюють з онкохворими дітьми "Жити Завтра"

Братство преподобного Іони Київського

Міжнародний благодійний фонд "Дар Надії"

Всеукраїнський благодійний фонд "Запорука"

Київський академічний молодий театр

Контакти: Ірина Брусиловська, асоціація "Жити Завтра": 8-099-235-54-02

Яна Савчук, ВБФ "Запорука": 8-050-410-44-84, 501-67-86, yana@zaporuka.com.ua