Київ. 10 лютого. УНІАН. АТ «Dia West – Комп`ютерний світ» прогнозує падіння виручки від продажів комп`ютерної продукції виробництва компанії в 2009 році більш ніж на 30%.

Про це УНІАН повідомив голова правління компанії Анатолій БАЛЮК.

За його словами, поточного року дохід компанії очікується на рівні 24 млн. дол. (184,8 млн. грн. за курсом), тоді як у минулому виручка компанії становила 266 млн. грн.

Відео дня

«Це істотне зниження, яке зумовлене в першу чергу тим, що, намагаючись не втратити клієнта, ми свідомо йдемо на зниження вартості продукції в нашій мережі», - сказав А.БАЛЮК.

Водночас, за словами голови правління, в кількісному відношенні продаж комп`ютерної техніки передбачається зберегти на рівні минулого року, за винятком ноутбуків, оскільки в даному сегменті намітилася тенденція непропорційного перенасичення ринку.

А.БАЛЮК також повідомив, що поточного року «Dia West» намагатиметься зберегти кількість магазинів мережі на рівні IV кварталу 2008 року – 67 магазинів. При цьому не виключається відкриття нових точок продажів, проте пропорційно числу магазинів, що закриваються.

«Якщо ми збережемо мережу на рівні початку року, я вважатиму це великим досягненням», - сказав голова правління, уточнивши, що минулого року компанії довелося закрити 21 магазин, що не виправдали себе за рівнем прибутковості.

А.БАЛЮК зазначив, що з вересня минулого року, реагуючи на вплив кризи на ринок IT, компанія провела низку заходів, спрямованих на покращення фінансового становища.

Зокрема, компанія вирішила позбавитися непрофільних напрямків бізнесу. Були закриті турагентство «ДіаВест-тур» і департамент корпоративних проектів. Також були заморожені проекти, пов`язані з будівництвом нерухомості. Крім того, було ухвалено рішення про оптимізацію структури персоналу й фонду оплати праці. Персонал і зарплата співробітників головного офісу були скорочені на 30%. Водночас компанія пішла на нестандартний крок, вирішивши збільшити розмір комісійних продавцям у своїй мережі в 1,5 раза.

«Я сподіваюся, що цей крок дозволить привернути в наші магазини кращих продавців», - зазначив А.БАЛЮК.

Довідка УНІАН. АТ «Dia West – Комп`ютерний світ» створено в 1994 році. Мережа компанії налічує 67 магазинів у 53 містах України. Компанія реалізує комп`ютерну й офісну техніку, програмні продукти.

За даними GFK Ukraine, за підсумками минулого року частка компанії на ринку комп`ютерів становить 4%, моніторів – 2,3%, ноутбуків – 3%.