6  лютого 2009 року  в УНІАН відбулась прес-конференція Громадської організації ГРАД за  участю: Андрія Денисенко - координатора  громадської організації ГРАД, Володимира Панченко -  заступника голови ради Асоціації національних товаровиробників України,  Віталія  Купрія -  координатора громадської організації ГРАД.

Громадська організація ГРАД починає антикризову громадянську кампанію «Курс на 6.0» під гаслом «Вимагай сильної гривні» і 13 лютого цього року о 10.00  проведе акцію протесту біля Кабміну і Нацбанку. Мета  акції – донести до влади економічні вимоги більшості суспільства та бізнесу.

В умовах економічної кризи влада відверто діє в інтересах олігархів-експортерів та зовнішніх кредиторів. При цьому тягар кризових явищ перекладається на громадян, передусім середній клас, малий і середній бізнес, обрані владою на роль «дійної корови для всіх».

Відео дня

Основним інструментом визиску суспільства став свідомо обвалений курс гривні по відношенню до долару. Влада, яка допустила надмірну доларизацію національної економіки і масову видачу кредитів в іноземній валюті, тепер спокійно спостерігає над тим, як розоряються тисячі підприємств та мільйони громадян.

Спираючись на думку експертів із Асоціації українських банків та Ради асоціацій національних товаровиробників України, ГРАД розробив прості та ясні вимоги до органів державної влади, метою яких є стабілізація фінансової системи та пожвавлення економіки:

Стабілізувати курс гривні до долару - 6,0 : 1 (використовуючи золотовалютні резерви та кредит МВФ, зобов`язати експортерів продавати половину валютної виручки).

Захистити права позичальника та вкладника на:

переведення доларових кредитів у гривню (компенсуючи банкам кошти із державного бюджету);

заборону односторонньої зміни умов кредитування;

реструктуризацію боргів позичальників перед банками (з відстрочкою платежів по тілу кредиту терміном на 1 рік);

зняття коштів із депозитів.

Забезпечити пожвавлення економіки:

забезпечити доступні гривневі кредити для малого та середнього бізнесу;

кардинальне зниження податків для населення та бізнесу (зменшення ПДВ до 5%, податку на прибуток - до 5%, запровадження єдиного податку з ФЗП - 20%);

збільшення податків «на олігархів» (податку на надра - до 7% від обороту на рік, запровадження податку на надлишкову невиробничу нерухомість - до 1% вартості).

ГРАД закликає однодумців з усіх куточків України об`єднатися довкола ключової вимоги стабілізації фінансової системи - «Курс на 6.0».

ГРАД звертається до всіх небайдужих громадян долучитися до  акції, щоб змусити  владу керуватися інтересами громадян України.

  Прес-служба   Громадської організації ГРАД

 м. 8(066) 831-47-66, 8(0569)789-08-97 , м. Дніпропетровськ

 www.dniprograd.org