Київ. 5 лютого. УНІАН. Постраждалі від вибуху в будинку Євпаторії закликають не політизувати наслідки розв’язання їхніх проблем.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, постраждалий Володимир КОЛІСНИЙ зазначив, що на сьогодні абсолютно всі колишні мешканці напівзруйнованого будинку вже отримали нові квартири. Він висловив вдячність усім, хто брав участь у ліквідації наслідків катастрофи та допомагав постраждалим. За словами В.КОЛІСНОГО, незважаючи на передсвяткові і святкові дні, усі служби спрацювали надзвичайно оперативно, за лічені дні було розібрано завали і надано допомогу людям. “Ця трагедія об’єднала всіх мешканців Євпаторії”, - сказав він.

Відео дня

У свою чергу постраждала Антоніна ЯСНИЦЬКА висловила вдячність уряду і особливо міністру соціальної політики Людмилі ДЕНІСОВІЙ за те, що вже протягом 2-3 днів після вибуху було ухвалене рішення про надання постраждалим нового житла. За її словами, вони навіть не очікували таких швидких рішень і це стало приємною несподіванкою. Вона також висловила вдячність органам місцевого самоврядування, які також максимально оперативно зробили свою роботу щодо надання допомоги. А.ЯСНИЦЬКА запевнила, що усі колишні мешканці зруйнованого будинку задоволені наданими їм компенсаціями і новим житлом. Разом з тим вона зазначила, що зараз “є багато спекуляцій навколо вирішення їхніх проблем”. Через це вона закликала “не політизувати процес і результати надання допомоги, оскільки, мабуть, ще жодного разу так оперативно не вирішувались подібні проблеми”.

Як повідомляв УНІАН, вибух у п`ятиповерховому 6-під`їзному будинку №67 по вулиці Некрасова в Євпаторії стався ввечері 24 грудня. Були зруйновані перший і другий під`їзди, постраждав третій під`їзд будинку. В результаті трагедії загинули 27 осіб. Вдалося врятувати 21 людину.

Всі 90 сімей, які постраждали в результаті вибуху, одержали нові квартири.