Клінічна лікарня “Феофанія”, що входить у структуру Державного управління справами при Президентові України, запроваджує нові підходи, які роблять її медичні послуги не лише якісними і доступними для населення, але й новаторськими з огляду навчання і медичної практики для лікарів.

Кошти, які отримує лікарня за рахунок державного фінансування, сприяють розвиткові материіально-технічної бази „Феофанії”. У клінічній лікарні відтепер не лише лікуватимуть пацієнтів, але й надаватимуть можливості лікарям з усієї України безкоштовно навчатися і отримувати медичну практику найвищого рівня з тим, щоб отриманий досвід потім впроваджувався його носіями на містах – в усіх регіонах країни.

Нагадаємо, що з квітня 2008 року у „Феофанії” було запроваджено програму, згідно якої отримати медичну допомогу на доступній платній основі може будь-який громадянин України, тоді як раніше лікарня надавала медичну допомогу лише держслужбовцям найвищого рангу і була закрита для пересічних громадян.

Відео дня

Утім, є є випадки, коли медична допомога у “Феофанії” надається безкоштовно – коли хворий територіально прикріплений до відомчої лікарні і потребує невідкладної допомоги.

Також у липні 2008 року у „Феофанії” були розроблені і запроваджені локальні клінічні протоколи надання медичної допомоги пацієнтам, які створені на основі доказової медицини.

Учасники: лікар, Заступник керівника Державного управління справами (ДУС) Ростислав Валіхновський; головний лікар ”Феофанії” Ігор Семенів.

Довідково: Клінічна лікарня "Феофанія" має можливість надавати на госпрозрахунковій основі такі послуги:

всі види діагностичних досліджень, у тому числі лабораторні, функціонально-діагностичні, інструментальні, рентгенологічні та ультразвукові методи обстеження;

консультативну допомогу та амбулаторне лікування за спеціалізаціями: терапія, хірургія, урологія, дерматологія, гінекологія, неврологія, психіатрія, офтальмологія, оториноларингологія;

реабілітаційне лікування у відділеннях фізіотерапії, лікувальної фізкультури, ортопедичної і терапевтичної стоматології;

цілодобову невідкладну медичну допомогу за місцем проживання або пригоди, транспортування хворих Києвом та за межами міста;

курсове лікування й окремі види діагностичного обстеження за призначенням лікаря за місцем проживання;

стаціонарну медичну допомогу у відділеннях Клінічної лікарні "Феофанія": травматологічному, хірургічному, оториноларингологічному, урологічному, гінекологічному, офтальмологічному, неврологічному, функціональної неврології, реанімаційному, кардіологічному, пульмонологічному, гастроентерологічному, терапевтичному.

Прес-служба