Київ. 29 січня. УНІАН. Всеукраїнський центр сприяння підприємницькій діяльності звернувся до міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА з вимогою негайно відреагувати на незаконні дії колекторів відносно підприємців.

Про це заявив керівник Центру Олександр ДАНИЛЮК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, починаючи з листопада минулого року, до Центру стали надходити скарги підприємців на дії колекторів. У січні 2009 року Центр зафіксував понад 150 такого звернень.

Відео дня

О.ДАНИЛЮК повідомив, що Центр пропонує відкрити окрему "гарячу лінію" при МВС для оперативного реагування на подібні випадки. Крім того, за словами О.ДАНИЛЮКА, Центр вимагає провести дізнання за всіма фактами незаконних дій колекторів відносно підприємців і за фактами злочинів порушити кримінальні справи.

“Ми вимагаємо створити спеціалізований громадський орган у Міністерстві внутрішніх справ України, який би відстежував, чи належним чином діють правоохоронні органи”, – зазначив він.

На думку представників Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності, незаконні дії колекторів, залучених банками, можуть знищити середній клас в Україні.

За словами експерта Центру Андрія БОНДАРЕНКА, також Всеукраїнський центр сприяння підприємницькій діяльності виступає за надання державної фінансової допомоги підприємствам, у яких виникли тимчасові труднощі з поверненням кредитів. «Ми виступаємо за введення мораторію на посилення податкового тиску, за припинення валютних спекуляцій і зловживань з валютними кредитами, негайне зменшення витрат на утримання державних органів влади і органів місцевого самоврядування», – сказав він.