Київ. 29 січня. УНІАН. Президент Українського союзу промисловців і підприємців, народний депутат України (фракція Партії регіонів) Анатолій КІНАХ вважає за необхідне введення політики зниження податкового навантаження у період економічної кризи.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

На думку А.КІНАХА, для недопущення подальшої дестабілізації і охолоджування економіки необхідне зниження ставок ПДВ і податку на прибуток, запровадження стимулів для модернізації основних фондів тощо.

Відео дня

Крім того, депутат звернув особливу увагу на необхідність створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу в країні.

А.КІНАХ також повідомив, що в листопаді в Україні була створена Антикризова громадська рада (АГР), до якої входять представники близько 70 всеукраїнських громадських організацій, об`єднань промисловців, підприємців і працедавців. АГР, зокрема, вимагає припинити протистояння президентської і урядової гілок влади, політичну боротьбу за принципом взаємного знищення і перейти до реалізації дієвих антикризових заходів.

Народний депутат також назвав валютно-курсову політику, яку проводить Національний банк України, хаотичною і безсистемною.