Київ. 23 січня. УНІАН. Ініціювання процедури імпічменту є “технологічною грою”, аби змусити діючого Президента Віктора ЮЩЕНКА не йти на наступні вибори.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив голова правління Комітету виборців України Ігор ПОПОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він зауважив, що на сьогодні немає правової бази для початку процедури імпічменту, і навіть якщо вона буде швидко напрацьована, часу для імпічменту буде недостатньо. За словами І.ПОПОВА, враховуючи те, що Президент не підпише ухвалений парламентом 15 січня 2009 року закон про тимчасові слідчі комісії, потрібен час для подолання вето і настання терміну, коли голова ВР зможе підписати цей закон, якщо це відмовиться зробити глава держави. За прогнозами І.ПОПОВА, це може статися не раніше 1 березня, а наступні вибори мають відбутися наприкінці грудня. “Саме тому це технологічний крок і головна мета залякування Віктора ЮЩЕНКА, це тиск на діючого Президента з тим, щоб він відмовився від балотування на другий термін”, - наголосив голова КВУ.

Відео дня

Він зауважив, що сьогодні всі розуміють, що найбільше шансів в нинішній ситуації має прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО. “А найбільше шансів на те, щоб завадити їй це зробити, має В.ЮЩЕНКО”, - наголосив він.

Так само малоймовірним в КВУ називають можливість проведення дострокових президентських та парламентських виборів у 2009 році