Колапс  моделі „Держава Україна”, до якого 17 років неухильно штовхають ”правлячі еліти”, сформовані з фінансово-олігархічних кланів, на порозі. Державна влада та місцева  в регіонах переклали тягар економічної кризи на плечі простих громадян. Введення нових податків і зборів, збільшення комунальних платежів, масове скорочення робочих місць, розорення підприємців, свавілля банкірів  ставлять під загрозу існування самої держави.

Відео дня

Розкрадання земель, знищення місцевого самоврядування, шляхом перетворення рад всіх рівнів на акціонерні товариства призвело до руйнації засад Конституції України. Ті, у кого влада, мають все. Народ залишається безправним та знебожілим.

Уряди, Верховні Ради, Президенти, змінюючи один одного на посадах, не вирішують головної проблеми –  перетворення України на демократичну державу з головним приоритетом – якістю житя пересічних громадян. Джерелом влади є народ, а не морально та політично збанкрутілі чиновники та “правляча еліта”. У переважної більшості українців довіри до них більш немає. Як немає  бажання й можливості жити так далі.

Народ неодмінно вийде на вулиці для захисту своїх прав, які держава неспроможна і не хоче захистити. Намагання мегапартійних політично-олігархічних кланів очолити цей рух призведе лише до чергової зміни вивіски, чергової ротації тих,   хто вдає з себе опозицію.

Тотальне хабарництво та здирництво на всіх рівнях влади, корупційні та газові скандали, небажання та неспроможність тих, кому ми довірили свої голоси задовольнити наші мінімальні потреби та захистити нас, дати можливість хоча б виживати, не залишає нам нічого іншого, як почати самим вирішувати свою долю.

Ми започатковуємо Громадянський Рух „Народний фронт”. Його метою є впровадження засад адекватної демократії, при якій законослухняні громадяни будуть користуватися усіма перевагами демократії, захистом особистих прав, отримувати всі гарантовані Конституцією соціальні блага, а вороги української держави та народу, внутрішні та зовнішні, отримають жорстке та адекватне реагування на свої дії.

Механізм формування та структуру української влади треба негайно змінювати. Вона має бути відповідальною і ефективною, а народ має стати не лише  джерелом влади, а й її безпосереднім учасником. Саме це є єдиним шляхом порятунку України.

Ми не є і не претендуємо на роль третьої сили, інспірованої та фінансованої владними кланами. Ми є представниками українського народу без огляду на релігійні чи політичні переконання, без огляду на те, де живемо -- в Центральній, Південній, Східній чи Західній Україні. Настав час діяти! Ми закликаємо всіх громадян України об’єднатися заради порятунку нашої держави, заради порятунку себе! Тому що ми і є держава!

Виконком Громадського руху "Народний фронт"