Київ. 14 січня. УНІАН. Жителі Києва пов’язують свої сподівання на позитивні зміни в Україні з прем’єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО (24,7% опитаних киян), лідером Партії регіонів Віктором ЯНУКОВИЧЕМ (23,7%) і екс-головою Верховної Ради Арсенієм ЯЦЕНЮКОМ (18%).

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН заступник директора центру “Імідж-контроль” Костянтин МАЛЄЄВ, презентуючи результати вуличного експрес-опитування “Довіра киян до інститутів державної влади в умовах кризи. Ставлення до газового питання”.

Киян запитували: «Хто із перерахованих політиків (10 прізвищ) може виправдати їхні сподівання у нинішньому, 2009 році?». Респонденти могли обрати не більше трьох політиків.

Відео дня

При цьому за Президента України Віктора ЮЩЕНКА свої голоси віддали 14,5%. Решта відповідей розподілилась наступним чином: 10,2% опитаних киян підтримують голову ВР Володимира ЛИТВИНА; 8,6% - лідера СПУ Олександра МОРОЗА; 8,5% - лідера КПУ Петра СИМОНЕНКА; 6% - лідера НРУ Бориса ТАРАСЮКА; 4,5% - народного депутата Анатолія ГРИЦЕНКА; 2,6% - лідера кримських комуністів Леоніда ГРАЧА. Решта киян – 2,8% - заявили, що покладають свої надії на іншого політика.

У ході дослідження виявилось, що серед вищеперерахованих політиків найбільше кияни у 2008 році були розчаровані В.ЮЩЕНКОМ (48,9%). Про розчарування Ю.ТИМОШЕНКО заявили 31,5%; В.ЯНУКОВИЧЕМ – 18,1%; 9,3% разчарувались у В.ЛИТВИНІ, 9% - у А.ЯЦЕНЮКУ.

7,1% респондентів сказали, що найбільше негативних емоцій відчувають до О.МОРОЗА, а 7% - до Б.ТАРАСЮКА.

5,2%, 5,3% і 5,5% киян назвали прізвища А.ГРИЦЕНКА, П.СИМОНЕНКА та Л.ГРАЧА відповідно.

Про розчарування в іншому політику повідомили 6,6% опитаних.

Дослідження проводилось 10 січня. Було опитано 1 тис. респондентів. Похибка дослідження не перевищує 3,3%.