Київ. 26 грудня. УНІАН. Компанія «Адамант» з січня 2009 року введе в Києві тарифний план доступу до ресурсів Інтернету «Соціальний». Цей тариф передбачено для підтримки і забезпечення доступу до інформації соціально незахищених верств населення, в першу чергу школярів і студентів.

Про це повідомив президент компанії «Адамант» Іван ПЄТУХОВ на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, можливість підключення до максимально здешевленого тарифу «Соціальний» надаватиметься дітям-сиротам, які перебувають під опікою родичів, інвалідам І групи (підгрупи А і Б), учасникам війни, зокрема й воїнам-афганцям, а також дітям, чиї батьки втратили роботу у зв`язку зі світовою фінансово-економічною кризою. Вартість тарифу «Соціальний» на сьогоднішній день визначено на рівні 20 грн. і наступного року, швидше за все, змінюватися не буде.

Відео дня

І.ПЄТУХОВ повідомив, що додатково при підключенні до мережі Інтернет за цим тарифом кожному абоненту буде безкоштовно надано одну IP-адресу за протоколом DHCP, електронну поштову адресу в домені inet.ua, можливість створення веб-сайта в домені inet.ua, 25 MБ дискового простору на сервері електронної пошти і місце під персональну веб-сторінку розміром 25 МБ.

«На основі цього пакета люди зможуть за Skype зв`язуватися зі своїми знайомими, тобто цей п’ятимегабітний канал зв`язку перебачає зарубіжну складову. Ми вважаємо, що це дійсно соціальна послуга, і вона дозволить людям у межах нашої мережі одержувати інформацію, навчатися, спілкуватися і мати доступ до сучасної медичної інформації», - додав І.ПЄТУХОВ.

Він також зазначив, що компанія має намір розширити співпрацю з райдержадміністраціями Києва з метою уточнення списків громадян, які потрапляють до перерахованих категорій, для надання доступу до Інтернету на пільгових умовах.

«Ми вже більше року працюємо з адміністрацією Дарницького району і там вже домовилися про обмін списками, про надання нам інформації для того, щоб дійсно це була адресна допомога тим, хто має потребу в такій послузі», - сказав І.ПЄТУХОВ.

Ця послуга буде доступна жителям тих районів Києва, де обладнані точки доступу до Інтернету компанії "Адамант".

Довідка УНІАН. Компанія "Адамант" заснована в 1992 р. Компанія надає широкий спектр телекомунікаційних послуг.