Київ. 25 грудня. УНІАН. Трудовий рух “Солідарність” 22 січня в Києві проведе Загальноукраїнський громадянський форум проти антинародної політики влади.

Про це повідомили на прес-конференції в УНІАН керівники цього руху.

Голова руху Віктор ГОРОБЧУК розповів, що “Солідарність” - представник громадськості в політиці і його метою є контроль над владою. За словами В.ГОРОБЧУКА, вплив на владу вони здійснюють через громадські об’єднання й профспілки, патріотичну українську інтелігенцію, громадських діячів та активних громадян України.

Відео дня

Голова виконкому “Солідарності” Костянтин ІЛЬЧЕНКО зазначив, що фахівці “Солідарності” готують пропозиції до Президента, Верховної Ради і Кабінету міністрів. У цих документах пропонуються для негайного впровадження першочергові заходи стосовно змін до виборчого законодавства, чіткого визначення повноважень гілок влади, децентралізації бюджетної системи. Такі пропозиції до керівництва країни будуть подані у вигляді ультиматуму з зазначенням конкретного терміну виконання. Якщо керівництво країни не візьме до уваги пропозицій “Солідарності”, то вони залишають за собою право у межах норм Конституції й чинного законодавства України виступити з пропозицією про оголошення загальноукраїнського референдуму з перелічених питань, які є першочерговими заходами для реформування системи управління й розвитку держави. К.ІЛЬЧЕНКО зазначив, що якщо народні обранці не захочуть виконувати свої обов’язки на користь народу, “Солідарність” буде змушена звернутися до Президента як гаранта дотримання прав громадян із пропозицією використати своє конституційне право на введення в державі надзвичайного стану на строк, який необхідний для проведення негайних реформ, зазначених у пропозиціях руху.