Київ, 23 грудня. УНІАН. Україна не планує в умовах кризи запроваджувати жорсткіші умови видачі дозволів працедавцям для прийому на роботу іноземних громадян.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив директор Державного центру зайнятості, керівник виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного страхування на випадок безробіття Володимир ГАЛИЦЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Запровадження обмежень на залучення іноземних громадян не планується. На сьогодні їх небагато – всього 22 тисячі осіб загалом у країні», - сказав В.ГАЛИЦЬКИЙ.

Відео дня

За його словами, здебільшого іноземні громадяни зайняті на ринку фінансових і банківських послуг, а також у будівельній галузі. «Здебільшого це фінансисти та топ-менеджери. Громадяни Китаю та Туреччини працюють переважно на будівельних виробництвах – переважно в Криму, Києві та Донецьку», - уточнив він.

Водночас В.ГАЛИЦЬКИЙ повідомив, що 2009 року планується запровадити низку законодавчих змін у разі прийому працедавцями на роботу іноземних громадян. «Ми пропонуємо запровадити для іноземних громадян внесок до Фонду соціального страхування на випадок безробіття, оскільки вони займають робочі місця, які могли б зайняти наші громадяни. Досі такий внесок не оплачувався», - зазначив директор Державного центру зайнятості.

Крім того, за його словами, зміни стосуватимуться і умов залучення іноземців до робіт з підготовки Євро-2012. «Якщо раніше був закон, який дозволяв переможцям тендерів залучати іноземців для будівництва об`єктів Євро-2012 без дозволу, то тепер навіть для переможців тендерних процедур будуть видати дозволи на залучення іноземної робочої сили. Інших змін не планується», - наголосив В.ГАЛИЦЬКИЙ