Київ. 23 грудня. УНІАН. Ветеранські організації ініціюють проведення в Україні у 2009-2010 роках міжнародної патріотичної акції “Ми - спадкоємці Перемоги”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявили голови ветеранських організацій України сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Представники ветеранських організацій наголосили, що причинами проведення прес-конференції стали не лише їхні патріотичні ініціативи, але й неналежна діяльність, недостатня увага української влади до питань підготовки і відзначення 65-ї річниці звільнення України від німецько-фашистських загарбників у 2009 році та 65-ї річниці Перемоги у Другій Світовій війні в 2010-му.

Відео дня

У зв’язку з цим ветерани висловили думку, що у цьому питанні Україна має найгіршу ситуацію у порівняні з іншими країнами СНД.

“Сьогодні ми виступаємо з великою патріотичною ініціативою – в ході підготовки і святкування 65-ї річниці звільнення України від німецько-фашистських загарбників і 65-ї річниці Перемоги у Другій Світовій війні 1941-1945 років провести в Україні в 2009-2010 роках міжнародну акцію “Ми – спадкоємці Перемоги””, - сказав президент Міжнародного благодійного фонду “Союзники” Анатолій ХИЖНЯК.

Він наголосив, що головною метою акції є засвідчення глибокої пошани солдатам Перемоги, висловлення великої подяки від нащадків усім фронтовикам Великої Вітчизняної війни та розвиток і примноження героїчних традицій.

“Наше завдання – наповнити новим змістом, цілеспрямованістю і масштабом роботу з патріотичного виховання громадян України, особливо молоді та дітей, як найважливішої цінності майбутнього нашої країни”, - підкреслив А.ХИЖНЯК.

У свою чергу голова ради Організації ветеранів України Валентин АНАСТАСІЇВ зазначив, що виключно важливим значенням акції є консолідація духовно-етичної єдності українського народу, залучення уваги суспільства до проблем та потреб ветеранів війни, пошуку дієвих заходів для їх невідкладного рішення.

“Я болюче переживаю через злочинну бездіяльність нашого уряду у справі, яка торкається ветерані Великої Вітчизняної війни. Очевидно, що сьогодні в Україні віддають неналежну увагу цій справі”, - констатував колишній начальник Генерального штабу ЗС України Анатолій ЛОПАТА.

З метою реалізації своїх патріотичних ініціатив і відстоювання прав ветеранів на належну соціально-економічну підтримку в державі ветеранські організації заявили про створення всеукраїнського громадського руху “Армія переможців”.

“Ми виходимо із окопів і самі себе будемо захищати!” – наголосив А.ХИЖНЯК.

У зв’язку з цим ветерани звернулися до органів державної влади, громадськості, наукових і освітніх установ, громадських, ветеранських і релігійних організацій, творчих союзів і фондів, представників ділових кіл і діаспори звернути увагу до патріотичних ініціатив і взяти в них активну участь.

Довідка УНІАН. Щорічна міжнародна акція “Ми – спадкоємці Перемоги!” проводиться відповідно до угоди Ради міністрів закордонних справ СНД від 16 жовтня 2006 року. Зазначена акція увійшла до плану основних заходів з підготовки та святкування 65-ї річниці Перемоги у Другій Світовій війні 1941-1945 років, що був затверджений на саміті Голів держав СНД 10 жовтня 2008 року у Бішкеку.

Досі акція “Ми – спадкоємці Перемоги!” в Україні ще не проводилася.