Київ. 23 грудня. УНІАН. Державний центр зайнятості прогнозує збільшення 2009 року рівня безробіття в Україні до 9% проти 6,2 % 2008 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор Державного центру зайнятості, керівник виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного страхування на випадок безробіття Володимир ГАЛИЦЬКИЙ.

«Ситуація на ринку праці є складною в усіх регіонах – і на заході, і на сході країни, оскільки попит на робочу силу щодня скорочується. Уже до кінця року в Державному центрі зайнятості буде зареєстровано понад 900 тис. осіб, що на 36% більше, аніж було на початку поточного року», - сказав В.ГАЛИЦЬКИЙ.

Відео дня

За його словами, очікується, що 2009 року в службу зайнятості звернеться від 2,9 млн. до 3,5 млн. осіб. «Я це кажу не для нагнітання ситуації. Це реальний факт, і я не маю права замовчувати цей факт. Запровадження режиму неповної зайнятості, скорочення працівників, збільшення кількості одержувачів допомоги з безробіття, з одного боку, і скорочення відрахувань до Фонду загальнообов`язкового державного страхування на випадок безробіття, з іншого боку, 2009 року призведе до дефіциту бюджету фонду», - уточнив він.

В.ГАЛИЦЬКИЙ повідомив, що кількість незайнятих, які звертаються в державну службу зайнятості, щодня збільшується на 9-11 тисяч осіб, а кількість робочих місць, навпаки, скорочується щодня на 2 тисячі. «Але навіть у таких умовах державна служба зайнятості щодня працевлаштовує від 4 до 4,5 тисячі незайнятих громадян. Від кризи найгостріше постраждали підприємства банківської та фінансової сфери, сфери операцій з нерухомістю, гірничо-металургійного комплексу, хімічної, машинобудівної та переробної промисловості», - зазначив керівник Державного центру зайнятості.