Київ. 23 грудня. УНІАН. Директор Державного центру зайнятості, керівник виконавчої дирекції Фонду загальнообов`язкового державного страхування на випадок безробіття Володимир ГАЛИЦЬКИЙ прогнозує, що до лютого 2009 року виникне дефіцит бюджету фонду в розмірі 1,6 млрд. грн. для здійснення соціальних виплат з безробіття.

Про це В.ГАЛИЦЬКИЙ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Фонд загальнообов`язкового державного страхування на випадок безробіття не зможе вже через 1,5 місяця забезпечити фінансування професійного навчання, дотацій працедавцям на працевлаштування та оплачуваних громадських робіт, а вже наприкінці лютого Фонд не зможе виплачувати допомогу з безробіття. Фонду загрожує суттєвий дефіцит бюджету», - сказав В.ГАЛИЦЬКИЙ.

Відео дня

Він не виключає, що така ситуація може призвести до серйозного соціального вибуху. «Як виживатимуть сім`ї в моноструктурних містах і невеликих населених пунктах, де закривається єдине велике підприємство, на якому працювали всі члени сім`ї? Що робить держава для збереження своїх гарантій? Це питання сьогодні повисає в повітрі», - додав він.

В.ГАЛИЦЬКИЙ уточнив, що 2009 року бюджет Фонду загальнообов`язкового державного страхування на випадок безробіття планується на рівні 4,8 млрд. грн. проти 4,5 млрд. грн. 2008 року. «Доходи фонду зменшилися на 35-37 відсотків до рівня минулого року. Наприклад, тільки за грудень ми повинні були отримати загальної дохідної частини 661 млн. 226 грн. Фактично ми вийдемо на 373 млн. 400 тисяч грн.», - уточнив голова фонду.