Київ. 22 грудня. УНІАН. В ювілейному сотому номері журналу “Главред” опубліковано низку статей відомих іноземців про відомих українців.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили керівники видання.

За словами президента холдингу “Главред-медіа” Віктора ШЛІНЧАКА, головною ідеєю ювілейного номеру стало опублікувати матеріали відомих у світі людей, які написали про відомих українців. Фактично, це була спроба розповісти історію останніх двох років, які прожили Україна і світ, через портрети людей – наших сучасників, які вплинули на розвиток української і світової політики, культури, життя загалом. За словами В.ШЛІНЧАКА, “оскільки про всіх українських героїв та їхні здобутки було вже написано чимало, виникла ідея, аби авторами цих портретів стали не менш відомі особистості, ніж герої їхніх розповідей”.

Відео дня

Головний редактор журналу “Главред” Альона ГЕТЬМАНЧУК розповіла, що на момент старту проекту редакція навіть на підозрювала, що процес написання сильними світу цього оголить і цікаві подробиці про справжні, а не награні на камери стосунки між багатьма відомими особами. “Ми, наприклад, переконались, що для Владіміра ПУТІНА в Україні немає більш близького та надійного товариша, аніж Віктор МЕДВЕДЧУК. Дізнались, що Білл КЛІНТОН по-справжньому захоплюється лише одним українцем – Віталієм КЛИЧКОМ, а вчорашня модель Ольга КУРИЛЕНКО дійсно викликала небачений фурор у західних культурних столицях, коли зіграла 22-у дівчину Джеймса Бонда”, – зазначила главред журналу.

Художнє оформлення номера здійснила молода київська художниця Анастасія ПОДЕРЕВ’ЯНСЬКА.